Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår hemsida. Du kan läsa mer om vilka cookies vi använder i vår Integritetspolicy

Skärgårdstrafik

Upplev vår fantastiska skärgård med oss.  Vi trafikerar dagligen öarna Ulvön, Trysunda och Strängöarna från Köpmanholmen - Väl värda ett besök.  Välkommen ombord!

Trysunda


Trysunda är en av skärgårdens vackraste öar med ett gammalt, väl bevarat fiskeläge som ligger väl skyddat i en djup vik.

I hamnen på Trysunda finns bl.a. gästbrygga, vandrarhem, servicebutik och ett fiskemuseum. Öppet under högsäsong.

Se filmen om Trysunda, Sveriges vackraste ö här >

Strängöarna

Strängöarna består av två öar, Västra Strängön och Östra Strängön.  På Västra Strängön finns gästbryggor med anslagstavlor och kartor om öarnas historia.  På ön finns en övernattningsstuga för allmänheten för 4 personer på höjden där det tidigare låg en barnkolloni.

En promenadväg löper längs hela ön ovanför bebyggelsen. Mitt på ön finns ett utsiktsberg som befolkningen tidigare använde för  att spana in vädret.

Längs stränderna finns märkliga stenarter, rester från den ballast segelfartygen dumpade under sågverksepoken.

Ulvön

Ulvön ligger i hjärtat av Höga Kusten och Ulvöhamn ligger på norra ön, väl skyddad i Ulvösundet. I det vackra fiskeläget finns restauranger, hotell, vandrarhem, stuguthyrning, affär och många gamla fina byggnader.

Se film från Ulvön här >. Mer information om Ulvön hittar du här >>.